AgendaDeelnameNieuwsRepertoireOptredensEven voorstellen

Algemeen

Het Groot Gieters Popkoor is eind 2012 opgericht door Marianne Mol. Het koor brengt op een eigentijdse wijze bekende popnummers te gehore. De naam van het koor is later gewijzigd in Gieters Popkoor.

Tijdelijke vervanging Jet Pit (zij heeft het stokje overgenomen van dirigent Jan Smale)

Helaas heeft Jan besloten om per 1 februari 2022 te stoppen bij het Gieters Popkoor. Wij hebben, totdat we een nieuwe dirigent hebben gevonden (zie vacature), een enthousiaste vervangster gevonden! Jet Pit zal ons de komende maanden begeleiden. Gebaseerd op onze ervaringen in de samenwerking met Jet, zal zij er zorg voor dragen dat wij kunnen blijven zingen en de gezelligheid van onze repetitieavonden kunnen blijven ervaren.

Pianist Martin Molema

Martin Molema werd na een klassieke basis al snel allround-pianist. Hij speelde wel eens op een modeshow of een deftig feest, maar kreeg op zijn 18e belangstelling voor jazz, na workshops bij de Jazzclub Bergum.

In zijn latere woonplaats Meppel speelde hij in een soulband, maar begeleidde ook zangeressen met een jazzrepertoire. Hij is trouwens ook een goede zanger (bas) en zong in het Meppeler popkoor The Midges, voordat hij daar pianist werd.

Na zijn overstap naar het koor CoolAct van Marianne Mol kon hij zich uitleven in jazzy en ook latin nummers. In dat koor was hij tijdens straatoptredens te zien als pianist op een bakfiets, waarschijnlijk de enige in Nederland. Het koor transformeerde in december tot de Dickens Singers en dus beheerst Martin ook het (Amerikaanse) kerstrepertoire.

Toen Marianne Mol dirigent werd van het Groot Gieters Popkoor werd Martin daar pianist. Het koor profiteert van zijn veelzijdigheid en improvisatievermogen. Zelf kon hij weer ervaring opdoen op nieuwe locaties: een rondvaartboot, een praam met buitenboordmotor en een drijvend podium.

In 2018 heeft Marianne het koor verlaten om zich te kunnen storten op nieuwe uitdagingen, maar wij zijn dolblij dat Martin heeft besloten het koor te blijven begeleiden.